Asuntolainaa rokkarille

Soitatko rokkibändissä enemmän tai vähemmän tosissaan? Myös amatöörimuusikot voivat tienata rokkimusiikilla jonkin verran rahaa, vaikka maailmaa kiertävien suosittujen rockbändien miljoonista ja miljoonista euroista ei varmasti voida puhua. Rokkimaailman huipulle kapuaminen on tietysti jokaisen rokkarin suurin haave, mutta kovin usein onni ei pääse potkaisemaan, vaikka omat taidot riittäisivät maailman huipulle.

Rock n’ roll on yksi maailman kuunnelluimmista musiikkigenreistä eikä turhaan, sillä rock-musiikki on vaikuttanut vuosien saatossa niin muotiin, hiustyyliin kuin elämäntapoihin. Vaikka uusi rock n’ roll ei enää yllä samoihin sfääreihin kuin rockin kultaiset vuodet, rock on edelleen monille rokkareille enemmän kuin musiikkia – se on elämäntyyli.

Toki vain harvat rokkarit nousevat tienesteissään niin korkealle, että rahaa riittää vaikkapa oman asunnon ostamiseen. Oman asunnon ostaminen onkin suuri päätös ja asuntolaina on myös monelle rokkarille elämän suurin laina, joten sen hakemisessa kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin tärkeisiin seikkoihin.

Rokkari: Muista kilpailuttaa myös asuntolainat

Asuntolaina on usein kymmenien tai jopa satojen tuhansien eurojen arvoinen laina, jota monet lyhentävät jopa eläkeikään saakka. Siksi onkin tärkeää, että asuntolainat muistetaan aina kilpailuttaa. Asuntolainojen kilpailuttaminen merkitsee käytännössä sitä, että eri pankkien asuntolainatarjouksia verrataan toisiinsa, jolloin edullisin asuntolaina voi löytyä mahdollisimman pienellä vaivalla. Koska kyseessä on merkittävä laina, pienimmätkin eroavaisuudet lainakuluissa saattavat merkitä usein jopa tuhansien eurojen edestä kokonaiskustannuksia. Juuri tämän takia onkin tärkeää, että asuntolainatarjoukset muistetaan aina kilpailuttaa.

Asuntolainojen kilpailuttaminen tarjoaa siis lukuisia eri etuja:

  • Auttaa säästä lainakuluissa jopa tuhansia euroja
  • Auttaa löytämään lainatarjouksen paremmilla ehdoilla
  • Säästää aikaa ja vaivaa
  • Lainojen kilpailutus on maksutonta
  • Lainojen kilpailutus ei sido ottamaan lainaa

Yleensä asuntolainatarjous kannattaa pyytää jo ennen asunnon ostoa, koska jos ja kun sopiva kohde löytyy, ostotarjous on mahdollista tehdä heti. Koska asuntolaina on vakuudellinen laina ja monet pankit edellyttävät hakijalta jonkin verran pääomaa lainan myöntämiseksi, asuntolainan hakemiseen kannattaa alkaa valmistautumaan hyvissä ajoin.

Asuntolainojen kilpailutus onnistuu pian myös Rahalaitoksen sivuilla yhdellä lainahakemuksella, eli sinun ei tarvitse alkaa vertaamaan lukuisia lainatarjouksia toisiinsa yksitellen. Myös nykyinen asuntolaina tule olemaan mahdollista kilpailuttaa siirtämällä asuntolaina edullisempaan pankkiin.

Asuntolainaa on mahdollista hakea yhdessä myös avo- tai aviopuolison kanssa, jolloin pankki voi todennäköisesti tehdä suuremmalla summalla varustetun lainatarjouksen – tämä voi osoittautua kätevästi vaihtoehdoksi esimerkiksi silloin, jos lainaa haetaan pääkaupunkiseudulla tai nopeasti kehittyvissä kasvukeskuksissa sijaitsevaan asuntoon, sillä tällaisilla alueilla asuntojen hinnat ovat yleensä muita paikkakuntia suuremmat, jolloin myös lainaa tarvitaan enemmän asunnon ostoa varten.

Reply

mts_wordx