Neuvoja kännykän käyttöön Rock n Roll festareilla

Suuret rockfestarit ovat tyypillisiä yleisötapahtumia, joissa mobiiliverkot joutuvat suurelle kuormitukselle. Varsinkin aikaisimpina vuosian oli hyvin tuttu tilanne, että kännyköillä ei ollut minkäänlaista verkkoa. Flow, joka järjestetään Helsingin keskustan tuntumassa ovat hyvä esimerkki festareista, joissa mobiilidataverkko on ollut todella kovilla. Tilanne on muuttunut paremmaksi, lisäksi festivaalien järjestäjät ja matkapuhelinoperaattorit yhdessä ovat varautuneet suuriin festareihin esimerkiksi asentamalla lisätukiasemia. Tilannetta ovat helpottaneet myös 4 g ja 5 g verkot, jotka pystyvät liikuttelemana suurempia datamääriä. Tämä onkin tarpeen, sillä siirretyn datamäärän mukaan laskettuna tilanne on muuttunut haastavammaksi vuosi vuodelta. On hyvä pitää mielessä, että varautumisesta huolimatta suurilla festareilla yhteydet voivat pätkiä. Harvemmin nykyään kuitenkaan ovat poikki pitkän aikaa.

Itseasiassa paras ja tärkein vinkki, jonka voimme antaa sinulle festareille on se, että soita mieluummin ja lähetä tekstiviestejä. Nämä kuormittavat vähemmän verkkoa kuin mobiilidatan käyttö. Mikäli mahdollista, niin lähetä perinteisiä tekstiviestejä mieluummin kuin käyttäisit WhatsAppia tai Facebook Messengeria, jotka jo päällä ollessaan kuluttavat mobiiliverkkoa. Muutenkin sinun kannattaa säätää puhelin niin, että datankulutus on mahdollisimman pientä. Tämä onnistuu niin, että kytket puhelimesta pois päivitykset, varmuuskopioinnit ja muun tarpeettoman datankäytön. Näin toimiessa kaikilla festarivierailla on enemmän verkko käytettävissä. Parhaat puhelintarvikkeet löydät kätevästi netistä.

Ota varavirtaa mukaan ja varo varkaita

Toinen tärkeä vinkki on luonnollisesti ladata puhelin täyteen ja mikäli mahdollista pitää niin sanottua lentokonetilaa päällä ainakin silloin, kun otat Still tai videokuvia. Kuvaaminen kuluttaa akkua todella paljon. Mukana on hyvä olla myös varavirtalähde, jolla voi kätevästi ladata akkua. Joillakin festareilla on myös kännyköiden latauspisteitä, mutta ne täyttyvät nopeasti. Puhelimesta kannattaa muutekin pitää tarkkaa huolta, koska festareilla liikkuu paljon varkaita. Väentunnuksessa ja ihmisten ollessa keskittyneitä musiikkiin varkaudet tapahtuvat todella helposti ja nopeasti.

Festareilla puhelimia hukkuu myös paljon. Tämän takia puhelimen löytämistoiminta kannattaa pitää päälle kytkettynä, jolloin voit, vaikka kaverin kännykällä yrittää jäljittää omasi. Seuraavassa annamme vielä neuvoja festareilla kuvaamiseen älypuhelimen avulla.

Vinkkejä upeimpiin festarikuviin ja videoihin

Nykypäivänä hyvä kamera on monen mielestä älypuhelimen tärkein ominaisuus. Tämä onkin ymmärrettävää, koska kuvien ottaminen puhelimella on todella helppoa. Ensinnäkin sinun kannattaa hankkia puhelin, jossa on laadukas kamera videokuvausta ja stillkuvia varten.

Hyviä kamerapuhelimia on markkinoilla paljon ja vinkit niiden ominaisuuksista kannattaa katsoa luotettavista arvosteluista. Laadukkaista kameroita löytyy sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmillä, eli voit valita sen mukaan kumpi on sinulle tutumpi. Kamerapuhelimia kannattaa vertailla rauhassa, koska niissä on eroja yllättävän paljon.

Reply

mts_wordx